İnönü Üniversitesi Toplum Gönüllüleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

2006-2007 faaliyet raporumuz

Aşağa gitmek

2006-2007 faaliyet raporumuz Empty 2006-2007 faaliyet raporumuz

Mesaj  elmaşekeri Perş. Şub. 28, 2008 1:18 pm

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ TOPLULUĞU
2006-2007 FAALİYET RAPORU

1-KÜÇÜK ADIMLAR BÜYÜK YARINLAR PROJESİ
Projenin amaçları;
İlköğretimde okuyan öğrencilerin, gönüllü üniversite öğrencilerinin desteği ile sosyal sorumluluk projelerinde görev almalarını sağlayarak;
· İlköğretim öğrencilerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve yaşadıkları çevredeki eksiklikler konusundaki farkındalıklarını artırmak ve değiştirmenin ellerinde olduğunu anlamalarını sağlamak.
· İlköğretim öğrencilerine sosyal sorumluluk anlayışını kazandırmak.
· Üniversite öğrencisi Toplum Gönüllülerinin sosyal sorumluluk projesinde görev almasını sağlayarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve bu çerçevede farkındalıklarını arttırmak.
· Gönüllülüğün ‘sürdürülebilirlik’ çerçevesinde örgütlenmesini sağlayarak yerelde sorun çözme kapasitesinin artmasını sağlamak.
· Üniversite öğrencisi genç gönüllülerin birer rol model olarak öğrenciler tarafından benimsenmesini ve gönüllülüğün ulusal çapta yerelin de özgünlüğü göz önüne alınarak sürdürülebilir bir anlayışla benimsenmesini sağlamak.
· Projeye veliler tarafından sağlanacak katkılarla yerelin bir ‘iş ortağı’ olarak proje sürecine katılımını ve bunun sonucunda da yerelde sosyal sorumluluk anlayışını yaygınlaştırmak ve güçlendirmek amaçlanmaktadır.
Projenin Çıktıları
· Proje çerçevesinde bir okul ile eşleşen TOG Üniversite Kulüp ve/veya Topluluklarının her birinden, en az 10 genç gönüllünün bir sosyal sorumluluk projesinde gönüllülük yapması sağlanacaktır.
· Eşleştirilen okullardaki proje sınıflarında okuyan öğrencilerin yıl sonuna kadar en az bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında gönüllülük yapması sağlanacaktır.
· Proje kapsamındaki her okulda yıl sonunda bir Sosyal Sorumluluk Şenliği düzenlenecektir.
· Oluşturulan ve uygulanan her sosyal sorumluluk projesinin ilk yıl için en az %30’unun yerel kaynaklardan karşılanması sağlanacaktır.
· Öğrencilere, Genç Toplum Gönüllüleri’nin yol göstericiliğinde, eğitim desteği sağlayarak sosyal sorumluluk bilincini aşılanacaktır.

Biz İnönü üniversitesi toplum gönüllüleri olarak bu yıl projeyi Malatya merkezde gazi i. O. da ve 13 şubat i. O. da uyguladık. Toplam 13 gönüllü arkadaşla 60 öğrenciye projenin amacı doğrultusunda gönüllük, sivil toplum, ekip çalışması ve proje yönetimi eğitimlerini verdik. Sonuçta öğrenciler kendi sosyal sorumluluk projelerini oluşturdular. Ve yıl sonu şenliği yapıldı.
Bu projede yıl boyunca toplamda 2183 saat gönüllülük yapıldı.

2-BENİM KÜTÜPHANEM PROJESİ

Malatya İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen projemizin amacı kütüphanenin fiziki koşullarının iyileştirilmek ve bunun ardından Malatya halkının kütüphane kullanımını geliştirmektir.
Projemizde sene başından bu yana fiziksel eksiklikler giderildi.Çocuk kütüphanesi yeniden yapılandırıldı.Bilgisayarların aktif kullanımı sağlandı.Yeni bilgisayarlar sağlandı.İnternet merkezi oluşturuldu.En önemlisi 1000 e yakın kitap kütüphanemize kazandırıldı.Artık sosyal faaliyet zamanı.Dönem başından bu yana Can yayınları işbirliği ile çocuk yazarlarımızla 1200 öğrenciyi buluşturduk.
Yeni etkinliklerimiz ise ilkokul öğrencilerine çizgi sinema izletmek ve sinema söyleşileri yapmak. Birçok ilköğretim okulu ile görüşüp öğrenci arkadaşlarımızın kütüphane ile tanışmalarını sağlamak.
Bu projemizde toplamda 10 gönüllü arkadaşımız bulundu. Fakat yıl içinde yapılan etkinliklerde gönüllü sayısı oldukça artabiliyordu.

Toplam sağlanan gönüllülük 2500 saattir.

3-UMUTLU YAŞAMAK İSTİYORUM PROJESİ

" Umutlu Yasamak İstiyorum " Projesi Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu(SHCEK) ile ortaklasa gerçekleştirdiğimiz bir proje. Bu proje dâhilinde sosyal hizmetlere bağlı, Malatya 7–12 yas ****** Çocuk Yuvası’nda kalan çocuklara sevgi ziyaretleri düzenliyoruz. Projenin amacı çocuk esirgeme kurumunda bulunan çocukların sosyalleşmesine katkıda bulunmak ve toplumsal barışa katkıda bulunmalarını sağlamak için üniversite öğrencileri ile SHÇEK öğrencileri arasında sürdürebilir bir köprü kurmak. Bu proje dâhilinde çocuklarla önceden uzman hocalar eşliğinde hazırlandığımız drama oyunlarını oynuyoruz. Bu eğitsel araçlarla, toplumda var olan kuralları çocuklarla birlikte öğrenmeye çalışıyoruz. Ayrıca her hafta düzenli olarak arkadaşlarımızı buluşturarak onları ne kadar önemsediğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Projenin sürdürülebilirliğini yine düzenli aktivitelerle sağlıyoruz. Bu aktiviteleri 10 haftadır sürdürüyoruz ve imkânımız el verdikçe de sürdürmeye çalışacağız. Bu projede 60 gönüllü arkadaşımızla birlikte çalışıyoruz. Çocuklar geleceğin her şeyi. Onların umutlarının tükenmesine izin vermeyelim ve hep birlikte onların umudu olmaya devam edelim.

Toplam sağlanan gönüllülük 4744 saattir.

4-ÜNİVERSİTE PERSONELİNE DESTEK PROJESİ

Bu projemizde maddi durumu iyi olmayan üniversite personel çocuklarına eğitim ve sosyal etkinlik konusunda destek vermek, 6.7.8.9.10.11 ve mezun gruba derslerinde ve sosyal hayatta gelişimlerini sağlamak ve ders veren gönüllülerin kişisel gelişimlerini ve ders anlatarak kendilerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır.
Bu projede yer alan gönüllü arkadaşlarımız artık cumartesi günlerini iple çeker hale geldiler. Çocuklara hem bir üniversiteli modeli, hem abla-abi olmak onların sıkıntılarına ve sevinçlerine ortak olmak bizleri son derece memnun ediyor. projemizde 41 gönüllü 95 öğrenciye gönüllü hizmet sağlamıştır.

Toplam sağlanan gönüllülük 2069 saattir.




5-MASKESİZ YÜZLER PROJESİ

Bu projede amacımız lösemi çocuklarının hayatımızda yerleri olduğunu, onların diğer çocuklardan bir farkı olmadıklarını, toplumumuz için yararlı olduklarını, hastalıkları yüzünden umutlarını kaybetmemeleri gerektiğini, bu hastalığın % 70 iyileşme şansı olduğunu yaşadığımız topluma göstermek.

Yapmış olduğumuz araştırmalarla Malatya’ da Lösemili Çocuklar Dayanışma Derneği olduğunu gördük. Üniversitemiz araştırma hastanesinden Dç. Dr. Ünsal Özgen hocamıza ulaşıp neler yapabileceğimizi araştırdık. Proje ekibimizi oluşturduk ve projemize başladık. Projemizde düzenli aralıklarla lösemili arkadaşlarımızla buluşuyoruz ve sosyal aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında trombosit donörleri kazanmak için çalışmalar yaptık.
02.06.2007 tarihinde löseç derneği ile birlikte lösemili haftası dolayısıyla Malatya merkez belediye önünde el afişleri dağıttık. Bu afişler lösemili hastalığına yönelik bilgilendirme afişleridi.

Bu projede toplamda 20 gönüllü arkadaşımız yer aldı.

Toplam sağlanan gönüllülük 606 saattir.

6-ORDA BİR OKUL VAR-2 PROJESİ


Topsöğüt Hürriyet ilköğretim okulunun fiziksel eksiklikleri giderilerek önümüzdeki eğitim öğretim yılında okulda gerçekleştireceğimiz sosyal hizmetler için bir özgüven sağlanması ve öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri hedeflenmiştir.Okulumuzun eksiklikleri belirlendi ve gerekli kaynak araması başlatıldı.Mayıs ayı içerisinde bir konser gerçekleştirildi. Gelen gelir okulun yenilenmesinde kullanıldı.50 gönüllü arkadaşımızla okulun iç ve dış cephe boyasını yaptık. Ayrıca okulun sıra masa ve lavabolarını yeniledik.Sene başında da gönüllü eğitim ile projemizi sürdürmek istiyoruz.

Toplam sağlanan gönüllülük 2019 saattir.

7-ORGAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Bu kampanyada amacımız insanları organ bağışı konusunda bilgilendirmek. Projeyi araştırma hastanesi ve tıp fakültesi dekanı ile ortaklaşa gerçekleştirdik. Proje sürecinde çeşitli seminerler verildi. 13 gönüllü arkadaş projeyi gerçekleştirdi. Üniversite bahar şenliklerinde stand açılarak öğrenci arkadaşlarımıza bilgi vererek organ bağışında bulunmalarını amaçladık. Sonuçta 270 öğrenci arkadaşımız form doldurarak organlarını bağışladı. Bu formlar araştırma hastanesine teslim edildi.

Toplam sağlanan gönüllülük 880 saattir.

8-KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

Türkiye genelinde ulusal olarak gerçekleştirilen bu etkinlik 24 ayrı şehirde tog örgütlenmeleri eş zamanlı olarak 28 nisan da 2 saat boyunca kitap okudular. Amacımız İnsanların ilgisini kitap okumaya çekmekti. Biz de İnönü toplum gönüllüleri olarak Malatya İnönü kapalı çarşısı üzerinde 50 gönüllü arkadaş ile gerçekleştirdik.

Toplam sağlanan gönüllülük 175 saattir.


9-FİDAN DİKİM ETKİNLİKLERİ

23.03.2007
· Malatya Valiliğinin düzenlediği orman haftası etkinliğine tüm Malatya halkı davet edildi. Üniversiteden katılımı da Toplum Gönüllüleri Topluluğu, Çevre topluluğu, Su Araştırmaları Topluluğu düzenledi. Küçük adımlar büyük yarınlar projesindeki öğrencilerde davet edildi ve katılımı sağlandı. Etkinlikte açılış konuşmaları, şiirler, halk oyunlarından sonra ağaç nasıl dikilir hakkında bilgilendirme yapıldı. 1000 ağaç dikimi gerçekleştirildi. Üniversite öğrencilerinin ve küçük adımlar büyük yarınlar projesi öğrencilerinin gidiş gelişi üniversiteden temin edilen 3 otobüsle gerçekleştirildi. Gazi ve 13 şubat ilk öğretimden 78 öğrenci üniversiteden de 55 öğrenci katıldı.
Gidiş saati: 13:30 dönüş saati: 15:30
30.03.2007
· Ağaç dikim yeri ve zamanı için;çevre topluluğu, su araştırmaları topluluğu ile beraber üniversite ile görüşüldü. Ekim yapılacak yer, zaman ve fidan sayısı konuşuldu. Yer olarak olimpik havuz yanı zaman olarak 30.03.2007 belirlendi.Afişler 2 gün önceden asıldı. Ekim günü 12:00 de megafonla tüm üniversiteye duyuru yapıldı. 13:30da üniversiteden katılımla beraber 105 gönüllüyle ekim yerine gidildi. 200 ağaç dikimi sağlandı 1 saat sürdü

Toplam sağlanan gönüllülük 371 saattir.

10-YEREL DANIŞMA KURULU

Gerek fikirleriyle gerek ayni veya nakdi yardımlarıyla her konuda bize destek çıkan yetişkin gönüllülerimizden oluşuyor. Bu yetişkin gönüllülerimiz için ilk olarak 6 mayıs ta yemek organize edildi. Toplum gönüllülerini ve İnönü üniversitesi toplum gönüllülerini tanıtmak amaçlıydı bu yemek. Tabi yetişkinlerle ilk iletişimi kurmaktı bir bakıma. Bu yetişkin gönüllülerimize her ay düzenli rapor ve ulusalda yayınlanan togses dergilerimizi ulaştırıyoruz. Bu yetişkin gönüllülerimiz ile bundan sonraki süreçte ayda bir düzenli toplantı alınıp yaptıklarımız anlatılacaktır. Yerel danışma kurulu ekibinde 6 gönüllü arkadaşımız bulunmaktadır.
Toplam sağlanan gönüllülük 685 saattir.

11-DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI ÇALIŞMA GRUBU

Bu çalışma grubumuz yıl boyunca haklar ve sorumluluklar üzerine her hafta toplanıp beyin fırtınası yaparak kendilerini bu konuda geliştirdiler. Ayrıca yıl ortasında yapılan demokrasi ve insan hakları eğitimine de katıldılar. Toplam 17 gönüllü arkadaşımız bu grupta yer alıyor.

Toplama sağlanan gönüllülük 300 saattir.

12-KONFERANS

Birinci dönem sonuna yakın toplum gönüllüleri olarak Tayfun TALİPOĞLU konferansını organize ettik.

13-EĞİTİM

Sene boyunca 2 defa (1. dönem ve 2. dönem başında) TOG 5 anahtar eğitimi yapıldı. 2 gün sürdü. Sene ortasında yine TOG sağlık okur yazarlığı eğitimi gerçekleştirildi. 2 gün sürdü. Ayrıca 1. dönem sonunda sorumlulara yönelik organizasyon eğitimi gerçekleştirildi. 2 gün sürdü. Bir başka eğitim ise yine 1. dönem sonunda yapılan demokrasi ve insan hakları eğitimi idi. 2 gün sürdü. Birde bizim projelerden olan küçük adımlar büyük yarınlar projesine yönelik sene başında eğitim aktarımı gerçekleştirildi. 1 gün sürdü.
Toplam da bu eğitimler ile 200 kişiye eğitim sağladık. (bu eğitimlerin karşılığında herhangi bir ücret alınmadı.)


İnönü Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu olarak bu yıl için;

157 gönüllü ile

16232 saat gönüllülük yapmış bulunuyoruz.

elmaşekeri
Admin

Kadın Mesaj Sayısı : 9
Yaş : 39
Adınız ve Soyadınız : pınar şahin
Üniversite ve Bölümünüz : iktisat 3 .sınıf
Görev Aldığınız Proje : :)
Kayıt tarihi : 12/01/08

https://inonutog.forumdizini.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz